Ga jij voor de Samsung Galaxy S, A of M serie?

Wanneer je op zoek bent naar een Samsung telefoon, dan kan dat soms best verwarrend zijn aangezien je de keuze hebt uit verschillende series. De Samsung Galaxy S modellen zijn de toptoestellen van het Koreaanse tech bedrijf. In de A lijn van Samsung zijn zowel de middenklassers als de goedkopere toestellen te vinden. De toestelnummers van de A serie lopen op. Hoe hoger het nummer achter de A is, hoe beter de specificaties van de telefoon zijn.

De Samsung Galaxy S-serie

De flagships van Samsung bevinden zich allemaal in de S-serie. Hier vind je smartphones met een strak, modern design en hebben een luxe uitstraling. Dit is ook te zien aan de materialen die Samsung voor deze serie gebruikt. Met meerdere premium camera’s kun je prachtige foto’s en video’s schieten. Het prachtige scherm (meestal Quad HD) geeft video’s en foto’s prachtig -en scherp weer. Smartphones uit de S-serie hebben zoveel rekenkracht dat ze altijd snel en responsief werken. Op deze toestellen open je probleemloos de zwaarste games, beeldbewerkingsprogramma’s zoals photoshop en kun je met gemak meerdere apps tegelijk laten draaien. Al deze features zijn dan ook wel af te zien aan de prijs die al snel richting de €900+ gaat.

De S-toestellen uitgelicht

Pluspunten

 • Deze toptoestellen kunnen de zwaarste apps naast elkaar laten draaien zonder dat er maar iets van vertraging te zien is.
 • Wil je de beste foto’s en video’s schieten vanuit je broekzak. Ga dan zeker voor de toestellen uit de Samsung Galaxy S-serie
 • Doordat de behuizing van alle S-modellen volledig voorzien is van glas, zijn ze waterdicht, stevig en kun je ze draadloos opladen. 
 • Ook voor het kijken van series moet je bij de S-serie zijn. Ze zijn voorzien van een nog scherper Amoled scherm. Daarnaast is ook het geluid een stuk voller dan bij de Galaxy A toestellen.
 • De Samsung S-serie ondersteunen snelladen.

Minpunten

 • Misschien wel het grootste minpunt aan de telefoons van de S-serie zijn hun prijzen. Deze zijn aanzienlijk hoger dan die van de A en M serie. 

De Samsung Galaxy A serie

De A-serie van Samsung bestaat uit de wat goedkopere en middenklasse toestellen. Hoe hoger het getal is wat na de A staat, hoe geavanceerder de features zijn. De Galaxy A-smartphones van 2022 lopen van A03 tot A73, welk toestel is dan het meest geavanceerd? Precies de Samsung Galaxy A73. De nieuwe generatie Galaxy A toestellen krijgen altijd een opvolgend nummer. De A43 is de opvolger van de A42 etcetera. Vanaf de Galaxy A42 en A43 zijn de telefoons geschikt voor de gemiddelde gebruiker. De toestellen hieronder zoals de A33 zijn minder geavanceerd en dus geschikt om soms een Smsje/whatsapp berichtje te sturen of om even te bellen. Deze telefoons zijn dan ook zeker geschikt voor wat jongere kinderen of ouderen die wel bereikbaar moeten zijn maar verder het toestel niet intensief gebruiken.

De A-toestellen uitgelicht

Pluspunten

 • De Samsung A toestellen beschikken vanaf het A52 model over een goede hoofdcamera met 64 megapixel. De front-camera (selfie camera) beschikt over 32 megapixel wat ook ruim voldoende is.
 • De volledige A serie modellen beschikken over een eersteklas batterijduur.
 • Vanaf de A41 en A42 toestellen beschikken de modellen over een scherp en helder Amoled scherm.

Minpunten

 • Helaas zijn de toptoestellen van de Samsung A-serie niet opgewassen tegen de snelheid en rekenkracht van de Galaxy S-serie.

Samsung komt met de vernieuwde Galaxy A-serie

Net zoals in 2022 lanceert Samsung ook in 2023 weer een nieuwe A-lijn. Samen met de S-serie is dit de best verkopende lijn van Samsung. Reden hiervoor is dat de lijn beschikt over telefoons in elke prijsklasse. Daar komt nog eens bij dat de telefoons zijn uitgerust met kwalitatieve onderdelen en zo’n 5 jaar van beveiligingsupdates worden voorzien.

Een mooi voorbeeld is de Samsung Galaxy A54. Deze krachtige smartphone is geschikt om scherpe foto’s te maken, smooth te scrollen op social media en heeft een batterijduur van plus minus een hele dag. Naast de A54 komt Samsung ook met een A34 en een A14. Hierdoor is het mogelijk om binnen elke prijsrange een leuk toestel te vinden. Het is wel zo dat de toestellen die voorzien zijn van een lager getal ook minder geavanceerd zijn en de specificaties dus ook wat minder zullen zijn. Daarnaast is het design ook volledig op de kop gegooid waardoor je dus een nieuw Samsung A54 telefoonhoesje aan zult moeten schaffen. Ben je dus op zoek naar een nieuwe telefoon die voorzien is van een goede prijs kwaliteit verhouding, wacht dan even tot aankomende woensdag en check de nieuwe Samsung A-serie.

De Samsung Galaxy M serie

De Samsung Galaxy M-serie bestaat budget smartphones met een grote accucappiciteit. In veel opzichten is de M-serie vergelijkbaar met de Samsung Galaxy A-serie. Vergeleken met de Samsung A-serie gaan de Galaxy M toestellen bij normaal gebruik een halve tot soms wel een hele dag langer mee op dezelfde accu.

Ook voor de Galaxy M-serie geldt: hoe hoger het getal achter de M hoe geavanceerder de features zijn. Zo maakt de M31 bijvoorbeeld beter foto’s dan de M21. De Samsung Galaxy M31 is een mooie middenklasser in dit segment. Zoek je toch meer een budget telefoon waar enkel mee gebelt en gesmst mee hoeft te worden, ga dan voor de M toestellen met een lager getal.

De M-toestellen uitgelicht

Pluspunten

 • Met deze toestellen kom je ruim anderhalf tot twee dagen door zonder ze tussendoor op te laden. 
 • Voor dagelijks gebruik voldoen deze telefoons prima. 

Minpunten

 • Het is niet aan te raden om veel apps tegelijkertijd te laten draaien. 
 • Ben je fan van fotograferen. Dan kun je het budget wat je overhoudt beter besteden aan een nieuwe camera. 
 • Vergeleken met de designs van de Galaxy S en A-serie zijn deze toestellen wat minder stijlvol vormgegeven.

Conclusie

Als jij genoeg hebt om te besteden en op zoek bent naar een smartphone die je ook werk gerelateerd kunt gebruiken, overweeg dan zeker de Samsung Galaxy S-serie. De nieuwe S-serie moet dan ook de oude Note modellen die gericht waren op de zakelijke markt gaan vervangen.

Gebruik jij je smartphone gewoon voor de alledaagse dingen zoals E-mail, social media en kijk je af en toe een aflevering van jouw favoriete serie? Dan zijn de telefoons uit de Samsung Galaxy A-serie perfect. Voor een leuke prijs heb je een prima telefoon waar je ook gerust wat meerdere apps tegelijkertijd op kunt draaien.

Wil je één van jouw kinderen voor het eerst een telefoontje geven zodat hij of zij zowel telefonisch en via Whatsapp bereikbaar is, dan zijn de Samsung Galaxy M-toestellen uitermate geschikt. Voor een klein bedrag zijn ze dus altijd bereikbaar aangezien de batterij van de telefoon erg lang meegaat en kunnen ze zelfs zo nu en dan een leuke Youtube video bekijken.

Ondanks het prijsverschil binnen de verschillende Galaxy series is het wel van belang dat je ze allemaal voorziet met de juist Samsung accessoires. Denk niet alleen goed na over de keuze van jouw telefoonhoesje maar kijk ook goed welke handelingen jij allemaal met het toestel uitvoert. Handel je bijvoorbeeld veel dingen af die je liever voor jezelf wilt houden, dan kun je beter gaan voor een Privacy Glass in plaats van een normale screen protector. Bij GSMpunt kun je kiezen uit een breed assortiment van officiële Samsung accessoires maar is er ook genoeg keuze uit andere merken die uiteraard wel voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen, zoals een CE-certificering of FCC-certificering.